Campa bekvämt året runt

Finns det något bättre sätt att upptäcka naturen än att campa? Det tycker inte vi i alla fall:) Tack vare Sveriges unika allemansrätt har du möjlighet att slå upp ditt tält nästan var som helst, här ger vi dig lite tips och inspiration inför er tält semester.

Om fler upptäcker allt den svenska naturen har att erbjuda så är vi säkra på att det också kommer leda till att fler får respekt för och värnar om våra naturtillgångar. Vi vill att er campingupplevelse ska bli så trivsam som möjligt därför har vi några tips.

Våra tips för en perfekt campingupplevelse

  1. Hitta den perfekta platsen. den perfekta platsen innefattar troligen en fin utsikt eller på annat sätt vacker plats, kanske vid en sjö? Du vill inte slå upp ett tält på en plats där det är mycket insekter eller mygg. Mygg kommer ofta fram på kvällen, spana också så att det inte gömmer sig en myrstack bakom ett träd. Om er campingplats ligger ute i naturen kan det vara bra att se över vattentillgången. Som förstagångs-campare kan det var att rekommendera tet testa utrustningen på tomten eller på en campingplats med lite extra bekvämlighet så som toalett mm.
  2. Köp en funktionellt och bekvämt tält. Det finns tält som lockar med låga pris men kom ihåg att du får vad du betalar för. Du väljer med fördel ett tält som kostar lite mer, du får nämligen vad du betalar för. Välj också ett tält som är lagom stort, du vill inte ha ett för stort tält då det blir svårt att värma upp men inte heller för litet. Här kan du hitta mer tips på tält.
  3. Lyxa till det med ett taktält. Att montera ett taktält på bilen är en trend som växer sig allt starkare. Du packar allt du behöver i bilen och hittar den perfekta platsen, sen är det bara att parkera. Taktälten sätts snabbt och smidigt upp och du sover i en bekväm säng och slipper risken att få en sten eller rot som skaver mot ryggen hela natten. i och med att du sover på biltaket kommer ni upp från marken och slipper även den värsta markkylan. Här kan du köpa taktält.
  4. Om du ska campa med husbil eller husvagn är ett tips att investera i ett förtält, särskilt om ni ska bo flera tillsammans under en längre period. Ett förtält brukar kallas för camparens vardagsrum. Skulle ni dessutom investera i ett året runt tält så som Wera Vivaldi så har ni ett stabilt tält som ni kan nyttja året runt.

Läs mer om friluftsutrustning.